Köttfärssås del 2 - matlådans stamgäst

Om du går in på en normalstor arbetsplats så har statistiskt sett någon alltid någon form av köttfärssås i matlådan. Det är enkelt att göra, det håller relativt länge, man kan göra storkok, frysa in, krydda om, använda i andra rätter mm. Alla har sina egna recept men här följer mitt eget (intressant det där med egna recept…) recept:
500g blandfärs (eller nötfärs)
½ paket bacon
1 stor hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 burk hela plommontomater som man mosar eller hackar lätt.
1msk socker
buljongtärning
3msk tomatpuré
2msk balsamvinäger
2msk sweet chilli
2tsk blandade örtkryddor, typ oregano, basilika, kyndel eller timjan.
salt och peppar
1. Stek bacon, ha i köttfärs och stek till brunt. Ha i lök, vitlök och stek till genomskinligt.
2. Häll på resten och koka långsamt i 20min+, rör om då och då.
I nästa inlägg om köttfärssås, Köttfärssås del 3 - pastasåsernas multitool, går vi igenom hur man kan modifiera och variera sitt recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar