Rödbetssallad är Jul för mig. Det är liksom inte jul förrän man äter en macka med hemmagjord rödbetssallad, hemmagjorda köttbullar och dricker julmust till. Den rödbetssalladen man köper kan vara alldeles för söt eller alldeles för flottig, så jag gjorde en egen variant. Det är antagligen en kopia på ett redan existerande recept, men jag prövade fram den här på egen hand. Så det så.
1 burk inlagda rödbetor (600g burk)
1-2 st röda äpplen (ett fast äpple, helst jonagold)
½-1 st finhackad röd lök
1 dl lättmajonnäs (går väl bra med vanlig med, men det är mycket fetare)
1 msk sötstark, grovkornig senap (honungsdijon funkar också)
1 dl lätt crème fraîche
salt och peppar
1. Tärna eller skär rödbetsskivorna i stavar. Skala och skär äpplet på samma sätt som rödbetorna.
2. Blanda senap, majonnäs, crème fraîche, salt, peppar och rödlöken i en bunke. Vänd sen ner äpple och rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar