|
Allting blir godare med bacon
|
Det finns mornar, typ söndagar, när man känner för att ta sig lite tid för att göra någonting riktigt gott till frukost/brunch. Fluffiga, matiga, Amerikanska pannkakor passar ganska bra då. Sen varierar man bara nyttigheten med vad man har för tillbehör. En dag hade jag över några polare på smaktest och vi kollade vilka olika saker som passade till. Det som stod på bordet var socker och kanelglaserade bananskivor, vaniljglass, choklad och nougatsås, drottningsylt, smör, kanel- och sockerblandat smör, lönnsirap och stekt bacon. Min favorit var bacon och lönnsirap, klassikern, eller kanske den lite enklare med bara kanel/sockersmör som smält på pannkakan. Damen i sällskapet tyckte att glaserade bananer, vaniljglass och choklad/nougatsås var godast. Själv gillar jag dom lite mer basic, bacon och lönnsirap.
Här är receptet till pannkakorna iallafall:
2,5dl vetemjöl
1msk socker
1msk bakpulver
1msk vaniljsocker
½ tsk salt
25g smält smör
2 ägg
3dl smaksatt fil
1. Blanda torrt för sig och blött för sig.
2. Blanda ner tort i vått. Rör inte för mycket.
3. Ställ in i kylen i 10 min och stek sen plättar. Svårare är det inte =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar