Dillstuvade ärtor - på det Serbiska sättet

På alla juggefester så brukar min faster alltid göra dessa ärtor. Dom passar till det mesta faktiskt, men med någon form av grillat kött, klyftpotatis och sallad så har du ett ganska typiskt juggemål. Man kan koka ärtorna lite längre om man vill ha dom lite mosigare.

1 kg frysta ärtor
25g smör
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk sött paprikapulver
1 tsk vegeta
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 näve hackad färsk dill
salt och peppar

1.    Svetta löken och vitlöken på medelvärme i smöret. Häll på ärtorna och fräs under omrörning i några minuter. Strö på mjölet och kryddorna, fräs lite till och häll sen på vattnet.
2. Koka under omrörning i 7-8 minuter, stuvningen borde ha tjocknat vid det laget, annats får det reducera lite till. Rör ner dillen och servera till grillat kött, fisk eller vegetariskt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar