Tacofisk - lite fusk i vardagen



Det här är ett sånt recept som man läser och tänker ”fan, det här kan ju inte vara så gott, det är ju bara 5 ingredienser!”, men jag blev jävligt förvånad över hur gott det var när jag till slut lagade det. Servera med ris, vildrismix eller nån rispilaff. Du kan också dra på en klick gräddfil och en klick stark tacosås när du serverar.

4 port
600 g fiskfilé, t ex torsk (det funkar med frysta block, men tina den innan)
1 tsk salt
2 1/2 dl grädde
1dl tacosås, medium eller hot
2 dl riven ost
15-20 tortillachips, gärna smaksatta


1.    Sätt ugnen på 225°. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
2.    Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över.
3.    Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. 

Visst verkar det förrädiskt enkelt?

2 kommentarer:

  1. Gott! Jag brukar alltid göra potatismos till min tacofisk, nu ska jag testa ris nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Börja laga lchf mat och skriv en kokbok.du kommer tjäna massor

    SvaraRadera