Linssoppa |
Den här linssoppan är inte sån. Den har en intressant kryddig smak, varierande konsistens och är inte så gravt mjölig som andra linssoppor.
4-6 portioner
2 grovhackade gula lökar
4 tärnade potatisar
2 tärnade morötter
1msk curry
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk socker
1 liter grönsaksbuljong
2 dl sköljda röda linser
1 grovrivet skalat rött äpple
1 hackad chilifrukt (valfritt)
2 rivna vitlöksklyftor
1msk riven ingefära
skalet från en ½ apelsin, skala en lång remsa med potatisskalare
saften från ½ apelsin
½ dl jordnötssmör
salt & peppar
- Fräs lök och vitlök mjuk, rör i äpplet, curryn, tomatpurén och fräs lite till.
- Häll i resten av ingredienserna och koka tills potatisen är klar.
- Ta upp apelsinskalet innan servering. Man kan ha mer buljong om man vill ha en lite blaskigare soppa, men jag gillar soppor där man kan ställa skeden rakt upp i soppan.
Tror fan att jag ska börja testa lite av vad du lägger upp för recept här.
SvaraRadera